Nutriční hodnoty (Buchta s mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 575 kJ / 4 201 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,86 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 47,50 g |
Tuky | 178,32 g |
– nasycené | 19,68 g |
– nenasycené | 146,74 g |
–– mononenasycené | 103,52 g |
–– polynenasycené | 43,22 g |
––– omega 3 | 12,36 g |
Vláknina | 31,65 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 611 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 507,00 g |
– cukry | 224,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g mrkve (jemně nastrouhané nebo banán či jablko "na hrubo", ale dodržet gramáž!) | Mrkev čerstvá | 350 g |
350 g 350 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 350 g |
200 g 200 g cukru krupice (já dávám třtinový) | Cukr bílý | 200 g |
1,5 dcl 1,5 dcl oleje | Olej řepkový | 150 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
cca 1 dcl 1 dcl rumu (nebo griotky) | Rum | 100 ml |