Nutriční hodnoty (Selský kotlík se žampiony a kuřecím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 709 kJ / 1 365 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 183,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 163,24 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,10 g |
Tuky | 24,90 g |
– nasycené | 13,27 g |
– nenasycené | 9,90 g |
–– mononenasycené | 7,90 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 1,45 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 436 mg |
Sodík | 438 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 90,06 g |
– cukry | 7,96 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 kuřecí prsní řízky | Kuře prso | 700 g |
8 8 brambor | Brambor zimní | 400 g |
300-400 g 300-400 g žampionů | Žampion čerstvý | 350 g |
1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
drůbeží vývar (podle potřeby) | Vývar kuřecí | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
drcený kmín | Kmín mletý | |
granulovaný česnek | Česnek sušený | |
houbové koření (možno vynechat) | Provensálské koření | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
ocet | Ocet lihový |