Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Ředkvičková polévka s brokolicí a kysanou smetanou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 391 kJ /
332 kcal
Bílkoviny14,32 g
– z toho živočišné bílkoviny11,48 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,84 g
Tuky18,78 g
– nasycené8,98 g
– nenasycené6,86 g
–– mononenasycené5,83 g
–– polynenasycené1,03 g
––– omega 30,13 g
Vláknina8,92 g
Cholesterol 295 mg
Sodík 1,66 g
Sůl4,09 g
Sacharidy23,25 g
– cukry11,17 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 svazek 1 svazek ředkviček i s lístky Ředkvička čerstvá 110 g
1/2 1/2 brokolice (menší půlka) Brokolice čerstvá 250 g
1 1 větší brambora Brambor zimní 50 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 lžička 1 lžička šalvěje Šalvěj čerstvá 5 g
1 1 vajíčko Vejce slepičí 70 g
100 ml 100 ml zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 100 ml
vývar masový (nebo bujon) Vývar masový
trochu trochu kopru Kopr nať čerstvý
kadeřavá petrželka Petržel nať čerstvá
jíška Jíška máslová
olej Olej řepkový
1 lžička 1 lžička Vegety Kořenící směs sypká 5 g
1 špetka 1 špetka mletého kmínu Kmín mletý
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
vývar masový (nebo bujon) Vývar masový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.