Nutriční hodnoty (Ředkvičková polévka s brokolicí a kysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 391 kJ / 332 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,32 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,48 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,84 g |
Tuky | 18,78 g |
– nasycené | 8,98 g |
– nenasycené | 6,86 g |
–– mononenasycené | 5,83 g |
–– polynenasycené | 1,03 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 8,92 g |
Cholesterol | 295 mg |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 4,09 g |
Sacharidy | 23,25 g |
– cukry | 11,17 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 svazek 1 svazek ředkviček i s lístky | Ředkvička čerstvá | 110 g |
1/2 1/2 brokolice (menší půlka) | Brokolice čerstvá | 250 g |
1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžička 1 lžička šalvěje | Šalvěj čerstvá | 5 g |
1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
100 ml 100 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
vývar masový (nebo bujon) | Vývar masový | |
trochu trochu kopru | Kopr nať čerstvý | |
kadeřavá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
jíška | Jíška máslová | |
olej | Olej řepkový | |
1 lžička 1 lžička Vegety | Kořenící směs sypká | 5 g |
1 špetka 1 špetka mletého kmínu | Kmín mletý | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
vývar masový (nebo bujon) | Vývar masový |