Nutriční hodnoty (Jizerské tvarohovo-bramborové placky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 879 kJ / 1 644 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,52 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 66,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,66 g |
Tuky | 38,49 g |
– nasycené | 16,60 g |
– nenasycené | 13,68 g |
–– mononenasycené | 11,17 g |
–– polynenasycené | 2,51 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 20,79 g |
Cholesterol | 590 mg |
Sodík | 419 mg |
Sůl | 0,78 g |
Sacharidy | 222,53 g |
– cukry | 47,22 g |
––– laktóza | 16,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
asi 450 g 450 g den předem uvařených brambor | Brambor zimní | 450 g |
30 g 30 g malých rozinek (neměly by to být sultánky) | Rozinky | 30 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
asi 75 g 75 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 75 g |
450 g 450 g tvarohu (já dala nízkotučný) | Tvaroh polotučný | 450 g |
4 lžíce 4 lžíce cukru krupičky | Krupice pšeničná jemná | 60 g |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
kůra z 1 1 dobře omytého citrónu nebo sušená citronová kůra | Citrón čerstvý | 90 g |
olej na smažení | Olej řepkový | |
povidla | Povidla | |
skořicový cukr | Cukr skořicový | |
šlehačka | Šlehačka 35% | |
sladký tvaroh | Tvaroh polotučný | |
třešňový kompot | Třešně zavařené | |
rostlinnou šlehačku | Šlehačka 35% |