Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie17 779 kJ /
4 249 kcal
Bílkoviny358,66 g
– z toho živočišné bílkoviny346,58 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,08 g
Tuky234,07 g
– nasycené114,13 g
– nenasycené115,43 g
–– mononenasycené98,47 g
–– polynenasycené16,96 g
––– omega 30,57 g
Vláknina20,55 g
Cholesterol 880 mg
Sodík 4,81 g
Sůl11,60 g
Sacharidy51,72 g
– cukry11,90 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1500 g 1500 g hovězí špičky Hovězí kýta 1500 g
250 g 250 g libovější slaniny Špek 250 g
750 ml 750 ml červeného vína (např. Beaujolais, Burgunské) Víno červené suché 750 ml
500 ml 500 ml hovězího vývaru Vývar hovězí 500 ml
250 g 250 g malých žampionů Žampion čerstvý 250 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
5 stroužků 5 stroužků česneku Česnek čerstvý 35 g
1 1 větší rajský protlak (2-3 lžíce) Protlak rajčatový
20 20 šalotek Šalotka čerstvá
hladká mouka Mouka pšeničná hladká
čerstvý tymián (4 větvičky) Tymián čerstvý
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
máslo Máslo kravské
olej Olej řepkový
mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.