Nutriční hodnoty (Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 17 779 kJ / 4 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 358,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 346,58 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,08 g |
Tuky | 234,07 g |
– nasycené | 114,13 g |
– nenasycené | 115,43 g |
–– mononenasycené | 98,47 g |
–– polynenasycené | 16,96 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 20,55 g |
Cholesterol | 880 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 11,60 g |
Sacharidy | 51,72 g |
– cukry | 11,90 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1500 g 1500 g hovězí špičky | Hovězí kýta | 1500 g |
250 g 250 g libovější slaniny | Špek | 250 g |
750 ml 750 ml červeného vína (např. Beaujolais, Burgunské) | Víno červené suché | 750 ml |
500 ml 500 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
250 g 250 g malých žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
1 1 větší rajský protlak (2-3 lžíce) | Protlak rajčatový | |
20 20 šalotek | Šalotka čerstvá | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
čerstvý tymián (4 větvičky) | Tymián čerstvý | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
máslo | Máslo kravské | |
olej | Olej řepkový | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská |