Nutriční hodnoty (Masové holandské koule s květákem Stenly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 22 890 kJ / 5 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 291,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 283,12 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,96 g |
Tuky | 439,38 g |
– nasycené | 161,69 g |
– nenasycené | 202,45 g |
–– mononenasycené | 167,36 g |
–– polynenasycené | 35,10 g |
––– omega 3 | 1,65 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,90 g |
Sodík | 3,46 g |
Sůl | 7,94 g |
Sacharidy | 82,90 g |
– cukry | 30,30 g |
––– laktóza | 18,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg mletého bůčku | Vepřový bok | 1000 g |
400 g 400 g strouhané Goudy (Eidam) | Gouda 45% t. v s. | 400 g |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř bílý špetka špetka | Pepř bílý | |
tuk na vymazání pekáčku | Margarín | |
2 2 velké cibule nakrájené na plátky | Cibule čerstvá | 140 g |
1 1 menší blanšírovaný květák | Květák čerstvý | |
6 6 středních oloupaných a nahrubo nastrouhaných brambor | Brambor zimní | 300 g |
sůl | Sůl mořská | |
kmín drcený špetka špetka | Kmín mletý | |
3 3 polévkové lžíce kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
2 2 polévkové lžíce kečupu | Kečup sladký | |
dle chuti Cayenského pepře nebo Tabaska | Chilli paprička mletá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |