Nutriční hodnoty (Habešan)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 12 436 kJ / 2 972 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 47,56 g |
Tuky | 78,87 g |
– nasycené | 10,39 g |
– nenasycené | 61,50 g |
–– mononenasycené | 51,30 g |
–– polynenasycené | 10,20 g |
––– omega 3 | 0,36 g |
Vláknina | 17,55 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 471,13 g |
– cukry | 250,42 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
175 g 175 g moučkového cukru | Cukr bílý | 175 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
0,5 lžičky 0,5 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
0,5 lžičky 0,5 lžičky koření do perníku (mletá skořice, badyán, hřebíček, nové koření) | Perníkové koření | 2.5 g |
švestková povidla | Povidla | |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
100 g 100 g lískových ořechů | Lískový ořech | 100 g |