Nutriční hodnoty (Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 4 421 kJ / 1 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 109,58 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,13 g |
Tuky | 38,97 g |
– nasycené | 11,80 g |
– nenasycené | 18,39 g |
–– mononenasycené | 14,89 g |
–– polynenasycené | 3,50 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 19,85 g |
Cholesterol | 602 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 49,05 g |
– cukry | 12,41 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g mletého masa mix | Vepřová plec | 500 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžička 1 lžička drceného kmínu (raději římský) | Kmín mletý | 5 g |
1 lžička 1 lžička koriandru | Koriandr semena | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce oregana | Oregano sušené | 15 g |
1 lžička 1 lžička rozmarýnu | Rozmarýn sušený | 5 g |
trochu trochu pepře | Pepř černý | |
1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
1 1 smetana - 33% | Smetana kravská sladká 12% | |
1 lžíce 1 lžíce bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 1 malý rajský protlak | Protlak rajčatový | |
trochu trochu ostřejšího kečupu | Kečup sladký | |
4 4 cherry rajčátka | Rajčata cherry | 120 g |
sůl | Sůl mořská | |
šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
cukr (nemusí být) | Cukr bílý |