Nutriční hodnoty (Francouzské vafle)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 13 204 kJ / 3 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 36,12 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,23 g |
Tuky | 198,33 g |
– nasycené | 114,09 g |
– nenasycené | 72,46 g |
–– mononenasycené | 63,62 g |
–– polynenasycené | 8,84 g |
––– omega 3 | 0,93 g |
Vláknina | 6,23 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 426 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 259,45 g |
– cukry | 117,63 g |
––– laktóza | 1,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
200 g 200 g másla a nebo tuku (Hera, Lukana) | Máslo kravské | 200 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
nastrouhaná kůra ze 2 pomerančů | Pomeranč čerstvý | |
100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2 g |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
1 lžíce 1 lžíce šťávy z citrónu | Šťáva z citrónu | 15 ml |
3 lžíce 3 lžíce pomerančové šťávy | Šťáva z pomeranče | 45 ml |