Nutriční hodnoty (Burgundské dušené hovězí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 4 270 kJ / 1 020 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 141,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,07 g |
Tuky | 26,89 g |
– nasycené | 14,81 g |
– nenasycené | 10,20 g |
–– mononenasycené | 9,09 g |
–– polynenasycené | 1,12 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 26,07 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 2,64 g |
Sůl | 6,50 g |
Sacharidy | 34,74 g |
– cukry | 16,81 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
70 dkg 70 dkg hovězí kližky nebo plecka očištěné a na kostky pokrájené | Hovězí kližka | 700 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku uzeného vepřového ramínka nakrájené na 1 cm proužky | Vepřová plec uzená | |
2 2 středně velké cibule na tenké plátky pokrájené | Cibule čerstvá | 140 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku usekaný | Česnek čerstvý | 7 g |
1 1 středně velká mrkev (nakrájená na 1 cm plátky) | Mrkev čerstvá | 50 g |
1/4 hrnku 1/4 hrnku petrželky usekané | Petržel nať čerstvá | 62.5 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
1/8 lžičky 1/8 lžičky pepře | Pepř černý | 0.625 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky sušeného tymiánu | Tymián sušený | 1.25 g |
1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
1 hrnek 1 hrnek suchého červeného vína (burgundské, nebo doma rulandské) | Víno červené suché | |
10 dkg 10 dkg (4 oz) naložených hub (nekyselých) | Houby zavařené směs | 100 g |