Nutriční hodnoty (Květáková polévka II)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 829 kJ / 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,31 g |
Tuky | 9,71 g |
– nasycené | 5,69 g |
– nenasycené | 3,82 g |
–– mononenasycené | 2,75 g |
–– polynenasycené | 1,07 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 3,68 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 417 mg |
Sůl | 1,11 g |
Sacharidy | 22,50 g |
– cukry | 5,12 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 květák (menší) | Květák čerstvý | |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
2 2 mladé cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu (nebo zeleninový vývar) | Bujón zeleninový | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
pažitka | Pažitka čerstvá |