Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Smetanová houbovo-fazolová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 688 kJ /
1 599 kcal
Bílkoviny72,68 g
– z toho živočišné bílkoviny2,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny69,88 g
Tuky31,37 g
– nasycené17,24 g
– nenasycené12,68 g
–– mononenasycené4,43 g
–– polynenasycené8,25 g
––– omega 30,10 g
Vláknina74,95 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 3,34 g
Sůl8,10 g
Sacharidy220,10 g
– cukry25,00 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
100 g 100 g mražených či čerstvých hub (nebo hrníček sušených) Hřib čerstvý 100 g
400 g 400 g bílých fazolí v tomatové omáčce Fazole v tomatové omáčce 400 g
100 ml 100 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 100 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 masox Bujón hovězí
0,5 l 0,5 l vody Voda 500 ml
olej Olej řepkový
2 špetky 2 špetky tymiánu Tymián sušený
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
sůl Sůl mořská
2 lžíce 2 lžíce tmavé instatní jíšky Jíška máslová 30 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.