Nutriční hodnoty (Citrónové rizoto podle Nigelly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 6 771 kJ / 1 618 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,11 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,08 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 21,03 g |
Tuky | 56,28 g |
– nasycené | 28,07 g |
– nenasycené | 26,58 g |
–– mononenasycené | 21,78 g |
–– polynenasycené | 4,80 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 6,37 g |
Cholesterol | 324 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 248,69 g |
– cukry | 13,66 g |
––– laktóza | 1,66 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g rýže | Rýže bílá | 300 g |
1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
2 2 šalotky (nebo jarní cibulky) | Šalotka čerstvá | |
3 lžíce 3 lžíce jemně strouhaného celeru | Celer bulva čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
kůra z 1/2 citrónu | Citronová kúra čerstvá | |
2 větvičky 2 větvičky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
šťáva z 1 citrónu | Šťáva z citrónu | |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
4 lžíce 4 lžíce šlehačky | Šlehačka 35% | 60 ml |
4 4 lžíce strouhaného parmezánu (+ trochu na posyp) | Parmezán | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |