Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Citrónové rizoto podle Nigelly)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie6 771 kJ /
1 618 kcal
Bílkoviny26,11 g
– z toho živočišné bílkoviny5,08 g
– z toho rostlinné bílkoviny21,03 g
Tuky56,28 g
– nasycené28,07 g
– nenasycené26,58 g
–– mononenasycené21,78 g
–– polynenasycené4,80 g
––– omega 30,30 g
Vláknina6,37 g
Cholesterol 324 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy248,69 g
– cukry13,66 g
––– laktóza1,66 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g rýže Rýže bílá 300 g
1 l 1 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1000 ml
2 2 šalotky (nebo jarní cibulky) Šalotka čerstvá
3 lžíce 3 lžíce jemně strouhaného celeru Celer bulva čerstvá
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje Olej olivový 11 ml
kůra z 1/2 citrónu Citronová kúra čerstvá
2 větvičky 2 větvičky rozmarýnu Rozmarýn sušený
šťáva z 1 citrónu Šťáva z citrónu
1 1 žloutek Vaječný žloutek 23 g
4 lžíce 4 lžíce šlehačky Šlehačka 35% 60 ml
4 4 lžíce strouhaného parmezánu (+ trochu na posyp) Parmezán
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.