Nutriční hodnoty (Řecký nákyp Pasticio)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 11 233 kJ / 2 685 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,91 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 117,87 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 42,04 g |
Tuky | 104,04 g |
– nasycené | 39,50 g |
– nenasycené | 48,81 g |
–– mononenasycené | 38,51 g |
–– polynenasycené | 10,30 g |
––– omega 3 | 2,49 g |
Vláknina | 15,53 g |
Cholesterol | 924 mg |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 2,47 g |
Sacharidy | 270,62 g |
– cukry | 28,39 g |
––– laktóza | 13,69 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g makaronů (nebo kolínek) | Těstoviny pšeničné | 300 g |
200 g 200 g hovězího mletého masa | Hovězí ořez | 200 g |
200 g 200 g vepřového mletého masa | Vepřová plec | 200 g |
400 g 400 g loupaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 400 g |
1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
40 g 40 g strouhaného parmezánu (+ na posypání) | Parmezán | 40 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
0,5 svazku 0,5 svazku pažitky | Pažitka čerstvá | 25 g |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
1 špetka 1 špetka skořice | Skořice ceylonská | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
mletá sladká paprika | Paprika červená sušená | |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
200 ml 200 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 200 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
drcený muškátový květ | Muškát květ sušený |