Nutriční hodnoty (Sváteční maková bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 23 641 kJ / 5 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 93,75 g |
Tuky | 252,62 g |
– nasycené | 24,39 g |
– nenasycené | 199,35 g |
–– mononenasycené | 103,35 g |
–– polynenasycené | 96,00 g |
––– omega 3 | 10,96 g |
Vláknina | 52,50 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 839 mg |
Sůl | 2,63 g |
Sacharidy | 698,35 g |
– cukry | 282,35 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 sáček 1 sáček prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1 špetka 1 špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1 hrnek 1 hrnek mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
1 hrnek 1 hrnek krupicového cukru | Cukr bílý | 250 g |
1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
0,5 hrnku 0,5 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
sádlo | Sádlo vepřové | |
hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá |