Nutriční hodnoty (Velikonoční hlavička)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 13 319 kJ / 3 183 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 313,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 267,08 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 46,00 g |
Tuky | 95,66 g |
– nasycené | 25,95 g |
– nenasycené | 45,65 g |
–– mononenasycené | 33,45 g |
–– polynenasycené | 12,20 g |
––– omega 3 | 0,64 g |
Vláknina | 14,45 g |
Cholesterol | 1,95 g |
Sodík | 4,34 g |
Sůl | 9,76 g |
Sacharidy | 260,30 g |
– cukry | 8,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg masa (vepřová plec, uzený bůček, kuřecí maso) | Vepřová kýta | 1000 g |
8-10 8-10 housek nebo rohlíků (nejlépe z předešlého dne) | Houska pšeničná | |
750 ml 750 ml masového vývaru | Vývar masový | 750 ml |
6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 špetka 1 špetka muškátového oříšku (nebo podle chuti) | Muškátový oříšek | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce nakrájené pažitky | Pažitka čerstvá | 37.5 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce sekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 37.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
máslo na vymazání formy | Máslo kravské |