Nutriční hodnoty (Bůček pečený s nádivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 16 141 kJ / 3 858 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 162,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,90 g |
Tuky | 331,42 g |
– nasycené | 85,78 g |
– nenasycené | 177,50 g |
–– mononenasycené | 142,56 g |
–– polynenasycené | 34,95 g |
––– omega 3 | 1,66 g |
Vláknina | 15,15 g |
Cholesterol | 978 mg |
Sodík | 928 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 34,90 g |
– cukry | 18,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
asi 1 kg 1 kg nepříliš tučného bůčku | Vepřový bok | 1000 g |
sůl | Sůl mořská | |
2 ks 2 ks pečiva | Houska pšeničná | |
30 g 30 g rozehřátého tuku | Margarín | 30 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
mléko (nebo pivo) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
muškátový květ | Muškát květ sušený | |
100-150 g 100-150 g zmrazeného hrášku | Hrášek zelený | 125 g |
karotka | Mrkev čerstvá | |
kukuřice | Kukuřice sterilovaná | |
2 2 polévkové lžíce nadrobno pokrájené petrželky | Petržel nať čerstvá | 160 g |
2 2 polévkové lžíce pažitky | Pažitka čerstvá | |
kmín | Kmín |