Nutriční hodnoty (Polévka z červené řepy I)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 2 198 kJ / 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,78 g |
Tuky | 12,72 g |
– nasycené | 1,60 g |
– nenasycené | 12,42 g |
–– mononenasycené | 7,51 g |
–– polynenasycené | 4,91 g |
––– omega 3 | 0,91 g |
Vláknina | 19,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 372 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 82,60 g |
– cukry | 57,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 750 g |
1 1 brambora | Brambor zimní | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
citronová kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
sůl | Sůl mořská | |
créme fraiche | Creme fraiche 33% | |
pažitka | Pažitka čerstvá |