Nutriční hodnoty (Květáková "kulajda" II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 036 kJ / 487 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,43 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,75 g |
Tuky | 24,25 g |
– nasycené | 14,92 g |
– nenasycené | 8,02 g |
–– mononenasycené | 6,55 g |
–– polynenasycené | 1,47 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 440 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 50,73 g |
– cukry | 9,76 g |
––– laktóza | 7,22 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší květák i s košťálem | Květák čerstvý | |
3 3 oloupané středně velké brambory | Brambor zimní | 150 g |
hříbky - v sezoně čerstvé, jinak namočené sušené, mražené nebo zavařené | Hřib čerstvý | |
1 kelímek 1 kelímek zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml |
2 PL 2 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
2 PL 2 PL naloženého kopru - čerstvý nebo zamražený je lepší (já nemám) | Kopr nať čerstvý | 30 g |
1 KL 1 KL celého kmínu | Kmín | 5 g |
1 kostka 1 kostka masoxu | Bujón hovězí | 10 g |
4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
sůl | Sůl mořská | |
cukr | Cukr bílý | |
ocet na dochucení | Ocet lihový | |
vejce podle počtu strávníků | Vejce slepičí |