Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Květáková "kulajda" II.)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 036 kJ /
487 kcal
Bílkoviny13,43 g
– z toho živočišné bílkoviny6,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,75 g
Tuky24,25 g
– nasycené14,92 g
– nenasycené8,02 g
–– mononenasycené6,55 g
–– polynenasycené1,47 g
––– omega 30,23 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 440 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy50,73 g
– cukry9,76 g
––– laktóza7,22 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 menší květák i s košťálem Květák čerstvý
3 3 oloupané středně velké brambory Brambor zimní 150 g
hříbky - v sezoně čerstvé, jinak namočené sušené, mražené nebo zavařené Hřib čerstvý
1 kelímek 1 kelímek zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 190 ml
2 PL 2 PL hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
2 PL 2 PL naloženého kopru - čerstvý nebo zamražený je lepší (já nemám) Kopr nať čerstvý 30 g
1 KL 1 KL celého kmínu Kmín 5 g
1 kostka 1 kostka masoxu Bujón hovězí 10 g
4 4 bobkové listy Bobkový list sušený
6 kuliček 6 kuliček nového koření Nové koření
sůl Sůl mořská
cukr Cukr bílý
ocet na dochucení Ocet lihový
vejce podle počtu strávníků Vejce slepičí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.