Nutriční hodnoty (Celerovo-čočková polévka s čubricou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 000 kJ / 1 434 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 86,43 g |
Tuky | 18,44 g |
– nasycené | 7,40 g |
– nenasycené | 10,66 g |
–– mononenasycené | 4,85 g |
–– polynenasycené | 5,82 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 116,26 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 1,51 g |
Sůl | 3,30 g |
Sacharidy | 172,38 g |
– cukry | 30,18 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g čočky | Čočka hnědá neloupaná | 250 g |
3 řapíky 3 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1500 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
3 3 mladé cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
1 lžička 1 lžička čubrice | Čubrica | 5 g |
1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
1 špetka 1 špetka pálivé papriky (nemusí být) | Paprika pálivá | |
sůl | Sůl mořská | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |