Nutriční hodnoty (Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 635 kJ / 1 825 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 114,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,32 g |
Tuky | 123,64 g |
– nasycené | 59,39 g |
– nenasycené | 57,69 g |
–– mononenasycené | 49,22 g |
–– polynenasycené | 8,47 g |
––– omega 3 | 0,37 g |
Vláknina | 15,11 g |
Cholesterol | 342 mg |
Sodík | 1,97 g |
Sůl | 4,70 g |
Sacharidy | 52,00 g |
– cukry | 33,85 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g vepřového masa (já měla plecko) | Vepřová kýta | 500 g |
2-3 2-3 cibule | Cibule čerstvá | 175 g |
100 g 100 g slaniny (měla jsem anglickou) | Špek | 100 g |
1/4 1/4 hlávky zelí (menší) | Zelí bílé čerstvé | |
1 1 paprika (větší) | Paprika bílá čerstvá | |
1 1 rajče (větší) | Rajče červené čerstvé | 60 g |
200 ml 200 ml smetany 30% (může být i 12%) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
2 lžíce 2 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
pepř | Pepř černý | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky (jak kdo chce husté) | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
olivový olej | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská |