Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie7 635 kJ /
1 825 kcal
Bílkoviny121,42 g
– z toho živočišné bílkoviny114,10 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,32 g
Tuky123,64 g
– nasycené59,39 g
– nenasycené57,69 g
–– mononenasycené49,22 g
–– polynenasycené8,47 g
––– omega 30,37 g
Vláknina15,11 g
Cholesterol 342 mg
Sodík 1,97 g
Sůl4,70 g
Sacharidy52,00 g
– cukry33,85 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g vepřového masa (já měla plecko) Vepřová kýta 500 g
2-3 2-3 cibule Cibule čerstvá 175 g
100 g 100 g slaniny (měla jsem anglickou) Špek 100 g
1/4 1/4 hlávky zelí (menší) Zelí bílé čerstvé
1 1 paprika (větší) Paprika bílá čerstvá
1 1 rajče (větší) Rajče červené čerstvé 60 g
200 ml 200 ml smetany 30% (může být i 12%) Smetana kravská sladká 12% 200 ml
2 lžíce 2 lžíce sladké papriky Paprika červená sušená 20 g
pepř Pepř černý
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky (jak kdo chce husté) Mouka pšeničná hladká 15 g
olivový olej Olej olivový
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.