Nutriční hodnoty (Kmínová polévka - "vídeňská")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 704 kJ / 1 124 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,99 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,70 g |
Tuky | 94,02 g |
– nasycené | 51,91 g |
– nenasycené | 36,61 g |
–– mononenasycené | 31,99 g |
–– polynenasycené | 4,63 g |
––– omega 3 | 0,36 g |
Vláknina | 12,15 g |
Cholesterol | 748 mg |
Sodík | 213 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 39,77 g |
– cukry | 2,22 g |
––– laktóza | 0,72 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
3 lžíce 3 lžíce celého kmínu | Kmín | 45 g |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
80-100 g 80-100 g másla | Máslo kravské | 90 g |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
petrželka (nebo libeček, pažitka) | Petržel nať čerstvá |