Nutriční hodnoty (Špenát a brambory netradičně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 999 kJ / 1 434 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,03 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 33,57 g |
Tuky | 55,85 g |
– nasycené | 21,68 g |
– nenasycené | 30,38 g |
–– mononenasycené | 25,83 g |
–– polynenasycené | 4,55 g |
––– omega 3 | 0,31 g |
Vláknina | 36,03 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 213 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 181,52 g |
– cukry | 13,75 g |
––– laktóza | 0,03 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
400 g 400 g čerstvého špenátu nebo mraženého listového špenátu | Špenát čerstvý | 400 g |
1 lžička 1 lžička drcených hořčičných semínek | Hořčice žlutá semena | 5 g |
rovná 1 lžička 1 lžička drceného římského kmínu | Římský kmín mletý | 7 g |
velká špetka špetka pálivé papriky nebo 1 feferonka | Paprika pálivá | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
1 lžíce 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru | Zázvor sušený | 15 g |
citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
2 lžíce 2 lžíce přepuštěného másla | Ghí | 30 g |
bílý jogurt | Jogurt kravský bílý 1,5% |