Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bramborová kapusťačka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 7

Energie2 734 kJ /
653 kcal
Bílkoviny16,76 g
– z toho živočišné bílkoviny0,18 g
– z toho rostlinné bílkoviny16,59 g
Tuky22,08 g
– nasycené13,59 g
– nenasycené7,86 g
–– mononenasycené6,78 g
–– polynenasycené1,08 g
––– omega 30,12 g
Vláknina25,70 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 169 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy86,78 g
– cukry17,66 g
––– laktóza0,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 hlávky 1/2 hlávky kapusty Kapusta hlávková čerstvá 350 g
3-5 3-5 brambor (dle velikosti a požadavku na hustotu polévky) Brambor zimní 200 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce másla Máslo kravské 25 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
4 stroužky 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 28 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu Kmín mletý 2.5 g
vývar (nebo voda) Vývar masový
kysaná smetana (možno vynechat) Smetana kravská zakysaná 12%
petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.