Nutriční hodnoty (Bramborová kapusťačka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
Energie | 2 734 kJ / 653 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,76 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,59 g |
Tuky | 22,08 g |
– nasycené | 13,59 g |
– nenasycené | 7,86 g |
–– mononenasycené | 6,78 g |
–– polynenasycené | 1,08 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 25,70 g |
Cholesterol | 64 mg |
Sodík | 169 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 86,78 g |
– cukry | 17,66 g |
––– laktóza | 0,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 hlávky 1/2 hlávky kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 350 g |
3-5 3-5 brambor (dle velikosti a požadavku na hustotu polévky) | Brambor zimní | 200 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce másla | Máslo kravské | 25 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
vývar (nebo voda) | Vývar masový | |
kysaná smetana (možno vynechat) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |