Nutriční hodnoty (Žampionový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 2 001 kJ / 478 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,21 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,40 g |
Tuky | 26,04 g |
– nasycené | 16,66 g |
– nenasycené | 8,86 g |
–– mononenasycené | 7,91 g |
–– polynenasycené | 0,95 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 46 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 38,84 g |
– cukry | 13,77 g |
––– laktóza | 0,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 300 g |
150 g 150 g cibule | Cibule čerstvá | 150 g |
3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 l 1 l masového vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
1 1 smetana na vaření (200 g) | Smetana kravská sladká 12% | |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
1 hrst 1 hrst kopru (nasekaného) | Kopr nať čerstvý | |
1 lžíce 1 lžíce petrželky (sekané) | Petržel nať čerstvá | 15 g |