Nutriční hodnoty (Lasapizza diet - bez mouky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 151 kJ / 1 231 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,54 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 101,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 26,23 g |
– nasycené | 7,21 g |
– nenasycené | 10,95 g |
–– mononenasycené | 8,80 g |
–– polynenasycené | 2,15 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 797 mg |
Sodík | 3,97 g |
Sůl | 8,63 g |
Sacharidy | 130,20 g |
– cukry | 44,50 g |
––– laktóza | 38,85 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
10-12 10-12 středních brambor | Brambor zimní | 550 g |
3 3 vejce (možno jen bílky, nebo alternativně 30 g Vajahitu/vejce z prášku) | Vejce slepičí | 210 g |
3/4 l 3/4 l nízkotučného mléka | Mléko kravské odstředěné | 750 ml |
sůl | Sůl mořská | |
kečup nebo rajský protlak | Kečup sladký | |
houby | Hřib čerstvý | |
vepřové maso ( i jiné) | Vepřová kýta | |
oblíbená zelenina | Mrkev čerstvá | |
150 g 150 g Olomouckých tvarůžků (syrečků) | Tvarůžky | 150 g |
menší cibule | Cibule čerstvá | |
česnek | Česnek čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
koření dle chuti | Pepř černý |