Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie17 478 kJ /
4 177 kcal
Bílkoviny143,13 g
– z toho živočišné bílkoviny28,23 g
– z toho rostlinné bílkoviny114,90 g
Tuky28,76 g
– nasycené10,43 g
– nenasycené12,32 g
–– mononenasycené6,66 g
–– polynenasycené5,66 g
––– omega 30,24 g
Vláknina37,66 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 4,18 g
Sůl10,29 g
Sacharidy817,71 g
– cukry54,57 g
––– laktóza28,18 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg hrubé mouky Mouka pšeničná hrubá 1000 g
550-600 ml 550-600 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 575 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1,5 1,5 až 2 rovné lžičky soli Sůl mořská
1/4 lžičky 1/4 lžičky cukru Cukr bílý 1.25 g
1 kostka 1 kostka čerstvého droždí (42 g) Droždí pekařské lisované 42 g
2 2 rohlíky (nejlépe den staré) Rohlík pšeničný bílý 86 g
voda na uvaření Voda
1 lžička 1 lžička soli (do vody) Sůl mořská 8 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.