Nutriční hodnoty (Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 17 478 kJ / 4 177 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,13 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,23 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 114,90 g |
Tuky | 28,76 g |
– nasycené | 10,43 g |
– nenasycené | 12,32 g |
–– mononenasycené | 6,66 g |
–– polynenasycené | 5,66 g |
––– omega 3 | 0,24 g |
Vláknina | 37,66 g |
Cholesterol | 294 mg |
Sodík | 4,18 g |
Sůl | 10,29 g |
Sacharidy | 817,71 g |
– cukry | 54,57 g |
––– laktóza | 28,18 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 1000 g |
550-600 ml 550-600 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 575 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1,5 1,5 až 2 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
1/4 lžičky 1/4 lžičky cukru | Cukr bílý | 1.25 g |
1 kostka 1 kostka čerstvého droždí (42 g) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
2 2 rohlíky (nejlépe den staré) | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
voda na uvaření | Voda | |
1 lžička 1 lžička soli (do vody) | Sůl mořská | 8 g |