Nutriční hodnoty (Sedlácký talíř)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 318 kJ / 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 59,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,28 g |
Tuky | 14,03 g |
– nasycené | 3,53 g |
– nenasycené | 7,13 g |
–– mononenasycené | 5,81 g |
–– polynenasycené | 1,32 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 10,97 g |
Cholesterol | 195 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 38,00 g |
– cukry | 13,28 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g vepřové plece (může být i jiné vepřové maso) | Vepřová plec | 300 g |
2 kusy 2 kusy vepřových ledvinek | Ledviny vepřové | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
1 pl 1 pl mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce strouhaného křenu | Křen čerstvý | 15 g |
1/2 lžíce 1/2 lžíce strouhaného zázvoru | Zázvor sušený | 7.5 g |
1 kus 1 kus pikantní klobásy (použila jsem Gazdovskou) | Klobása | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
mleté chilli papričky | Chilli paprička čerstvá | |
olej nebo sádlo | Olej řepkový | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
Masox (nemusí být) | Bujón hovězí | |
sůl | Sůl mořská |