Nutriční hodnoty (Bábovka Matylda s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 12 001 kJ / 2 868 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,61 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,73 g |
Tuky | 84,75 g |
– nasycené | 11,88 g |
– nenasycené | 62,57 g |
–– mononenasycené | 44,18 g |
–– polynenasycené | 18,39 g |
––– omega 3 | 4,76 g |
Vláknina | 25,21 g |
Cholesterol | 783 mg |
Sodík | 781 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 450,05 g |
– cukry | 295,17 g |
––– laktóza | 5,15 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 jablka (cca 400 g) | Jablko čerstvé | 600 g |
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
190 g 190 g cukru krystal | Cukr bílý | 190 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
7 lžic 7 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 105 ml |
5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
1 1 malá hrst vlašských ořechů nahrubo nakrájených | Vlašské ořechy | |
1 1 malá hrst vlašských ořechů najemno nastrouhaných | Vlašské ořechy | |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
1 lžička 1 lžička kakaa | Kakao prášek | 3 g |
1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
1 lžíce 1 lžíce rozinek | Rozinky | 15 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
sádlo a strouhanka na formu | Strouhanka pšeničná |