Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kulajdička, jak ji dělala maminka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie4 027 kJ /
962 kcal
Bílkoviny41,72 g
– z toho živočišné bílkoviny34,44 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,28 g
Tuky56,50 g
– nasycené26,88 g
– nenasycené20,76 g
–– mononenasycené17,58 g
–– polynenasycené3,18 g
––– omega 30,41 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 885 mg
Sodík 444 mg
Sůl0,93 g
Sacharidy67,30 g
– cukry24,10 g
––– laktóza11,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
5 5 středních brambor Brambor zimní 250 g
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
200 g 200 g sladké smetany (31% - 33%) Smetana kravská sladká 12% 200 ml
100 g 100 g zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 100 ml
velká porce porce čerstvých hub (nebo zamražených, sušených) Hřib čerstvý
2-3 2-3 vrchovaté lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
6 kuliček 6 kuliček nového koření Nové koření
6 kuliček 6 kuliček pepře Pepř černý
4 4 bobkové listy Bobkový list sušený
1 lžíce 1 lžíce sušené papriky Paprika červená sušená 10 g
vývar (nebo voda) Vývar masový
ocet (nemusí být) Ocet lihový
kopr Kopr nať čerstvý
libeček Libeček čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.