Nutriční hodnoty (Kulajdička, jak ji dělala maminka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 4 027 kJ / 962 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,44 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,28 g |
Tuky | 56,50 g |
– nasycené | 26,88 g |
– nenasycené | 20,76 g |
–– mononenasycené | 17,58 g |
–– polynenasycené | 3,18 g |
––– omega 3 | 0,41 g |
Vláknina | 11,30 g |
Cholesterol | 885 mg |
Sodík | 444 mg |
Sůl | 0,93 g |
Sacharidy | 67,30 g |
– cukry | 24,10 g |
––– laktóza | 11,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 středních brambor | Brambor zimní | 250 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
200 g 200 g sladké smetany (31% - 33%) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
100 g 100 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
velká porce porce čerstvých hub (nebo zamražených, sušených) | Hřib čerstvý | |
2-3 2-3 vrchovaté lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
6 kuliček 6 kuliček pepře | Pepř černý | |
4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
1 lžíce 1 lžíce sušené papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
vývar (nebo voda) | Vývar masový | |
ocet (nemusí být) | Ocet lihový | |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
libeček | Libeček čerstvý |