Nutriční hodnoty (Žampionovo-bramborová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 1 918 kJ / 458 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,44 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,30 g |
Tuky | 27,90 g |
– nasycené | 17,68 g |
– nenasycené | 9,84 g |
–– mononenasycené | 6,24 g |
–– polynenasycené | 3,60 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 2,80 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,96 g |
– cukry | 2,16 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
8 8 menších žampionů | Žampion čerstvý | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 1 tavený sýr | Sýr tavený | |
1,5 l 1,5 l vývaru | Vývar masový | 1500 ml |
1 špetka 1 špetka nasekaného kopru | Kopr nať čerstvý | |
1 špetka 1 špetka majoránky | Majoránka sušená | |
1 špetka 1 špetka kmínu | Kmín | |
1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská |