Nutriční hodnoty (Špenátová polévka s cizrnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 293 kJ / 787 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,62 g |
Tuky | 64,02 g |
– nasycené | 40,63 g |
– nenasycené | 21,53 g |
–– mononenasycené | 19,32 g |
–– polynenasycené | 2,22 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 12,26 g |
Cholesterol | 196 mg |
Sodík | 148 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 34,14 g |
– cukry | 11,52 g |
––– laktóza | 5,04 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g listového špenátu | Špenát čerstvý | 250 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
zeleninový vývar (nebo voda) | Vývar zeleninový | |
sůl | Sůl mořská | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
120 ml 120 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 120 ml |
250 250 g cizrny z konzervy | Cizrna | |
parmezán (podle chuti) | Parmezán |