Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Špenátová polévka s cizrnou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 293 kJ /
787 kcal
Bílkoviny14,40 g
– z toho živočišné bílkoviny3,78 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,62 g
Tuky64,02 g
– nasycené40,63 g
– nenasycené21,53 g
–– mononenasycené19,32 g
–– polynenasycené2,22 g
––– omega 30,32 g
Vláknina12,26 g
Cholesterol 196 mg
Sodík 148 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy34,14 g
– cukry11,52 g
––– laktóza5,04 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g listového špenátu Špenát čerstvý 250 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
60 g 60 g másla Máslo kravské 60 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
zeleninový vývar (nebo voda) Vývar zeleninový
sůl Sůl mořská
bílý pepř Pepř bílý
120 ml 120 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 120 ml
250 250 g cizrny z konzervy Cizrna
parmezán (podle chuti) Parmezán

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.