Nutriční hodnoty (Zapečená smetanová kapusta podle Jitky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 601 kJ / 1 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,27 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,47 g |
Tuky | 96,30 g |
– nasycené | 60,26 g |
– nenasycené | 27,62 g |
–– mononenasycené | 22,07 g |
–– polynenasycené | 5,55 g |
––– omega 3 | 1,25 g |
Vláknina | 24,43 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 900 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 61,85 g |
– cukry | 23,39 g |
––– laktóza | 7,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hlávka 1 hlávka kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 700 g |
1,5 l 1,5 l silného vývaru (dobrý je z Masoxu) | Vývar hovězí | 1500 ml |
1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
hrst hrst čersvých bylinek - pažitka, libeček, hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
50 g 50 g strouhaného parmezánu | Parmezán | 50 g |