Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zapečená smetanová kapusta podle Jitky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie5 601 kJ /
1 339 kcal
Bílkoviny45,27 g
– z toho živočišné bílkoviny29,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,47 g
Tuky96,30 g
– nasycené60,26 g
– nenasycené27,62 g
–– mononenasycené22,07 g
–– polynenasycené5,55 g
––– omega 31,25 g
Vláknina24,43 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 900 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy61,85 g
– cukry23,39 g
––– laktóza7,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 hlávka 1 hlávka kapusty Kapusta hlávková čerstvá 700 g
1,5 l 1,5 l silného vývaru (dobrý je z Masoxu) Vývar hovězí 1500 ml
1 1 zakysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%
200 ml 200 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 200 ml
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku Česnek čerstvý 24.5 g
hrst hrst čersvých bylinek - pažitka, libeček, hladkolistá petrželka Petržel nať čerstvá
50 g 50 g strouhaného parmezánu Parmezán 50 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.