Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Makovec s jablky a rozinkami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie28 872 kJ /
6 901 kcal
Bílkoviny137,12 g
– z toho živočišné bílkoviny25,86 g
– z toho rostlinné bílkoviny111,26 g
Tuky345,25 g
– nasycené31,81 g
– nenasycené276,85 g
–– mononenasycené147,54 g
–– polynenasycené129,32 g
––– omega 316,57 g
Vláknina74,98 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 460 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy773,78 g
– cukry348,38 g
––– laktóza12,25 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 250 g
1 hrnek 1 hrnek hladké mouky Mouka pšeničná hladká 250 g
1,25 hrnku 1,25 hrnku mletého máku Mák modrý mletý 312.5 g
1 hrnek 1 hrnek mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
1 hrnek 1 hrnek cukru krupice Cukr bílý 250 g
0,75 hrnku 0,75 hrnku oleje Olej řepkový 187.5 ml
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
1 1 prášek do pečiva Kypřící prášek 12 g
0,5 lžičky 0,5 lžičky skořice Skořice ceylonská 4 g
citronová šťáva Šťáva z citrónu
kůra z 0,5 kůra z 0,5 citronu Citrón čerstvý
1 hrst 1 hrst rozinek Rozinky 50 g
2 2 velká jablka Jablko čerstvé 300 g
tuk na vymazání pekáče Margarín
hrubá mouka na vysypání pekáče Mouka pšeničná hrubá
poleva dle chuti (nemusí být) Čokoládová poleva

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.