Nutriční hodnoty (Slávinčiny perníčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 24 174 kJ / 5 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,51 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,52 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 61,99 g |
Tuky | 151,79 g |
– nasycené | 69,79 g |
– nenasycené | 70,72 g |
–– mononenasycené | 52,92 g |
–– polynenasycené | 17,80 g |
––– omega 3 | 1,45 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 722 mg |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 1 005,91 g |
– cukry | 659,21 g |
––– laktóza | 0,64 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
170 g 170 g medu | Med nepasterovaný | 170 g |
80 g 80 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 80 g |
1 1 kypřicí prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
5 g 5 g jedlé sody | Jedlá soda | 5 g |
100 g 100 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
60-70 g 60-70 g másla | Máslo kravské | 65 g |
240 g 240 g moučkového cukru | Cukr bílý | 240 g |
2 2 bílky | Vaječný bílek | 66 g |
tuk na potření plechů | Margarín | |
žloutek (na potření perníčků ihned po vytažení z trouby) | ||
loupané mandle (na ozdobu perníčků zdobených čokoládou) | Mandle loupané | |
marmeláda (na slepení perníčků) | Marmeláda jahodová |