Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Slávinčiny perníčky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie24 174 kJ /
5 778 kcal
Bílkoviny86,51 g
– z toho živočišné bílkoviny24,52 g
– z toho rostlinné bílkoviny61,99 g
Tuky151,79 g
– nasycené69,79 g
– nenasycené70,72 g
–– mononenasycené52,92 g
–– polynenasycené17,80 g
––– omega 31,45 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 722 mg
Sodík 1,81 g
Sůl0,88 g
Sacharidy1 005,91 g
– cukry659,21 g
––– laktóza0,64 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 500 g
200 g 200 g moučkového cukru Cukr bílý 200 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
170 g 170 g medu Med nepasterovaný 170 g
80 g 80 g rozpuštěného másla Máslo kravské 80 g
1 1 kypřicí prášek do perníku Kypřící prášek do perníku bez fosfátů
5 g 5 g jedlé sody Jedlá soda 5 g
100 g 100 g čokolády na vaření Čokoláda hořká 40% 100 g
60-70 g 60-70 g másla Máslo kravské 65 g
240 g 240 g moučkového cukru Cukr bílý 240 g
2 2 bílky Vaječný bílek 66 g
tuk na potření plechů Margarín
žloutek (na potření perníčků ihned po vytažení z trouby)
loupané mandle (na ozdobu perníčků zdobených čokoládou) Mandle loupané
marmeláda (na slepení perníčků) Marmeláda jahodová

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.