Nutriční hodnoty (Zvíkovský koláč s jahodovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 308 kJ / 2 703 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,76 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 38,50 g |
Tuky | 142,49 g |
– nasycené | 65,32 g |
– nenasycené | 67,10 g |
–– mononenasycené | 51,37 g |
–– polynenasycené | 15,73 g |
––– omega 3 | 3,68 g |
Vláknina | 35,00 g |
Cholesterol | 786 mg |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 274,30 g |
– cukry | 68,73 g |
––– laktóza | 9,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g jablek | Jablko čerstvé | 250 g |
250 g 250 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
150 150 g cukru (+ 2 lžíce na posypání jablek) | Cukr bílý | |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
hrst hrst lískových oříšků | Lískový ořech | |
hrst hrst rozinek | Rozinky | |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
2 lžíce 2 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá | |
500 g 500 g jahod | Jahody čerstvé | 500 g |
cukr | Cukr bílý | |
250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
1 lžička 1 lžička Solamylu | Bramborový škrob | 5 g |