Nutriční hodnoty (Vepřová játra se žampionovo-cibulovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 843 kJ / 1 636 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 119,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,17 g |
Tuky | 101,45 g |
– nasycené | 43,90 g |
– nenasycené | 49,53 g |
–– mononenasycené | 40,35 g |
–– polynenasycené | 9,18 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 8,58 g |
Cholesterol | 1,92 g |
Sodík | 2,53 g |
Sůl | 6,71 g |
Sacharidy | 40,92 g |
– cukry | 8,84 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
60 dkg 60 dkg vepřových jater | Játra vepřová | 600 g |
mletý černý pepř na opepření jater | Pepř černý mletý | |
2 PL 2 PL (polévkové lžíce)oleje | ||
10 dkg 10 dkg špeku | Špek | 100 g |
2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
5 5 žampionů | Žampion čerstvý | |
2 dl 2 dl vody | Voda | 200 ml |
1 kostka 1 kostka zeleninového bujonu | Bujón zeleninový | 10 g |
1 dcl 1 dcl červeného vína -měla jsem Modrý Portugal | Víno červené suché | 100 ml |
centimetrový plátek plátek másla | Máslo kravské | |
kdo má rád může použít zelenou nať z cibulky | Cibulka jarní čerstvá |