Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Osvěžující jablkový zákusek)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 772 kJ /
4 248 kcal
Bílkoviny72,28 g
– z toho živočišné bílkoviny38,12 g
– z toho rostlinné bílkoviny34,16 g
Tuky138,33 g
– nasycené16,89 g
– nenasycené106,51 g
–– mononenasycené75,03 g
–– polynenasycené31,48 g
––– omega 38,59 g
Vláknina35,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 479 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy660,70 g
– cukry404,23 g
––– laktóza4,90 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 vejce (oddělit bílky od žloutků) Vejce slepičí 280 g
300 g 300 g práškového cukru Cukr bílý 300 g
špetka špetka soli Sůl mořská
100 ml 100 ml oleje Olej řepkový 100 ml
100 ml 100 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
300 g 300 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 300 g
1 1 kypřící prášek do pečiva Kypřící prášek
1 kg 1 kg jablek (očistit a nastrouhat na hrubším struhadle) Jablko čerstvé 1000 g
1 1 vanilkový puding Puding v prášku 40 g
1/2 1/2 čajové lžičky mleté skořice Skořice ceylonská mletá
1 1 čajová lžička hnědého cukru Cukr třtinový
extra hnědý cukr když jsou jablka kyselejší nebo máte-li raději sladší koláče Cukr třtinový
1 ks 1 ks smetany na šlehání (250ml) Smetana kravská sladká 30%
2 ks 2 ks kysané smetany (celkem 400ml) Smetana kravská zakysaná 12%
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.