Nutriční hodnoty (Středomořský těstovinový salát podle Jeny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 13 217 kJ / 3 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,17 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 40,36 g |
Tuky | 207,01 g |
– nasycené | 49,15 g |
– nenasycené | 142,89 g |
–– mononenasycené | 66,89 g |
–– polynenasycené | 76,00 g |
––– omega 3 | 2,47 g |
Vláknina | 17,91 g |
Cholesterol | 377 mg |
Sodík | 3,61 g |
Sůl | 8,75 g |
Sacharidy | 240,28 g |
– cukry | 20,86 g |
––– laktóza | 6,43 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g těstovin fusilli | Těstoviny pšeničné | 250 g |
150 g 150 g sušených rajčat v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | 150 g |
2 lžíce 2 lžíce kaparů ve vinném octu | ||
2 lžíce 2 lžíce aceto balsamico | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
150 g 150 g ricotty | Ricotta | 150 g |
150 g 150 g majonézy | Majonéza | 150 g |
100 g 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
2 lžíce 2 lžíce sekané hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
olivový olej | Olej olivový | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská |