Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z uzeného vývaru s mrkví a brokolicí a smaženicí)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie997 kJ /
238 kcal
Bílkoviny14,13 g
– z toho živočišné bílkoviny8,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,45 g
Tuky8,66 g
– nasycené2,16 g
– nenasycené4,18 g
–– mononenasycené3,17 g
–– polynenasycené1,01 g
––– omega 30,03 g
Vláknina15,33 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 195 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy19,85 g
– cukry9,34 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
uzené maso Vepřová plec uzená
(vývar z uzeného masa asi 2 litry) Vepřová plec uzená
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
10 kuliček 10 kuliček nového koření Nové koření
10 kuliček 10 kuliček pepře Pepř černý
2 2 větší mrkve Mrkev čerstvá 100 g
brokolice (cca 10 růžiček) Brokolice čerstvá
asi 100 g 100 g hub mražených nebo čerstvých Hřib mražený 100 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 KL 1 KL kmínu Kmín 5 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
hrst hrst libečku Libeček čerstvý
hrst hrst zelené petrželky Petržel nať čerstvá
Harmonie chuti (koření na polévky) Kořenící směs sypká
hrst hrst domácích vlasových nudlí (i jinou těstovinovou zavářku) Nudle pšeničné

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.