Nutriční hodnoty (Hrníčkový perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 21 658 kJ / 5 176 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 81,33 g |
Tuky | 110,74 g |
– nasycené | 20,78 g |
– nenasycené | 79,80 g |
–– mononenasycené | 53,58 g |
–– polynenasycené | 26,22 g |
––– omega 3 | 6,14 g |
Vláknina | 32,20 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 3,72 g |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 913,15 g |
– cukry | 462,00 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2,5 hrnku 2,5 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 625 g |
1,5 hrnku 1,5 hrnku krystalového cukru | Cukr bílý | 375 g |
2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
6 lžic 6 lžic oleje | Olej řepkový | 66 ml |
3 lžíce 3 lžíce marmelády | Marmeláda jahodová | 60 g |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
1 lžička 1 lžička sody nebo kypřicího prášku | Jedlá soda | 12 g |
1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
tuk na vymazání plechu | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
1 1 cukrářská čokoládová poleva (nebo čokoláda) | Čokoládová poleva |