Nutriční hodnoty (Rýžové placičky "co lednice dala")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 4 969 kJ / 1 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,37 g |
Tuky | 11,39 g |
– nasycené | 3,22 g |
– nenasycené | 4,81 g |
–– mononenasycené | 3,47 g |
–– polynenasycené | 1,34 g |
––– omega 3 | 0,09 g |
Vláknina | 9,58 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 581 mg |
Sůl | 1,44 g |
Sacharidy | 233,15 g |
– cukry | 16,09 g |
––– laktóza | 2,45 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrníček 1 hrníček (200 ml) rýže (uvařené) | Rýže bílá | 250 g |
1 1 velká hrst pórku (nasekaného) | Pórek čerstvý | |
1 1 menší hrst mrkve (nastrouhané) | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku (prolisovaný) | Česnek čerstvý | 7 g |
1 lžíce 1 lžíce bazalky (nasekané nebo bylinky dle své chuti) | Bazalka čerstvá | 15 g |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
1 1 celé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1 špetka 1 špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
olej (nebo tuk na smažení placiček) | Olej řepkový | |
bazalka | Bazalka čerstvá | |
bílý jogurt | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
tatarka | Tatarská omáčka | |
lístky lístky bazalky (nasekané) | Bazalka čerstvá |