Nutriční hodnoty (Polévkový krém z mrkve, chřestu, cibule a pórku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 1 876 kJ / 448 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,94 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,20 g |
Tuky | 18,43 g |
– nasycené | 5,29 g |
– nenasycené | 8,41 g |
–– mononenasycené | 6,56 g |
–– polynenasycené | 1,85 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 23,80 g |
Cholesterol | 527 mg |
Sodík | 543 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 35,68 g |
– cukry | 24,28 g |
––– laktóza | 0,98 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g cibule | Cibule čerstvá | 200 g |
200 g 200 g mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
150 g 150 g chřestu (chřest, který už není měkký a šťavnatý) | Chřest zelený čerstvý | 150 g |
1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
zbytky paprik zelených nebo červených | Paprika zelená čerstvá | |
pepř | Pepř černý | |
kmín | Kmín | |
zeleninový bujon | Bujón zeleninový | |
kari koření nebo jiné koření | Kari | |
petrželka na ozdobení | Petržel nať čerstvá | |
smažený hrášek | ||
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 lžíce 1 lžíce strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 15 g |