Nutriční hodnoty (Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 12 152 kJ / 2 904 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 200,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 179,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,34 g |
Tuky | 169,22 g |
– nasycené | 94,85 g |
– nenasycené | 65,83 g |
–– mononenasycené | 57,09 g |
–– polynenasycené | 8,74 g |
––– omega 3 | 0,64 g |
Vláknina | 28,50 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 2,04 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 133,22 g |
– cukry | 39,86 g |
––– laktóza | 18,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3/4 kg 3/4 kg srnčí kýty | Srnec kýta | 750 g |
5 dkg 5 dkg uzeného špeku | Špek | 50 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
10 dkg 10 dkg másla | Máslo kravské | 100 g |
ocet | Ocet lihový | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
2 dl 2 dl smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
celý pepř | Pepř černý | |
nové koření | Nové koření | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
citron | Citrón čerstvý | |
3 3 starší housky | Houska pšeničná | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
10 dkg 10 dkg hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
2 dl 2 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
1/2 1/2 svazečku petrželky | Petržel nať čerstvá | 40 g |
sůl | Sůl mořská | |
muškátový květ | Muškát květ sušený |