Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie12 152 kJ /
2 904 kcal
Bílkoviny200,30 g
– z toho živočišné bílkoviny179,96 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,34 g
Tuky169,22 g
– nasycené94,85 g
– nenasycené65,83 g
–– mononenasycené57,09 g
–– polynenasycené8,74 g
––– omega 30,64 g
Vláknina28,50 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 2,04 g
Sůl4,84 g
Sacharidy133,22 g
– cukry39,86 g
––– laktóza18,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3/4 kg 3/4 kg srnčí kýty Srnec kýta 750 g
5 dkg 5 dkg uzeného špeku Špek 50 g
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1/2 1/2 celeru Celer bulva čerstvá 270 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
2 2 cibule Cibule čerstvá 140 g
10 dkg 10 dkg másla Máslo kravské 100 g
ocet Ocet lihový
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 15 g
mléko Mléko kravské polotučné 1,5%
2 dl 2 dl smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 200 ml
celý pepř Pepř černý
nové koření Nové koření
bobkový list Bobkový list sušený
sůl Sůl mořská
citron Citrón čerstvý
3 3 starší housky Houska pšeničná
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
10 dkg 10 dkg hrubé mouky Mouka pšeničná hrubá 100 g
2 dl 2 dl mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
lžíce lžíce másla Máslo kravské
1/2 1/2 svazečku petrželky Petržel nať čerstvá 40 g
sůl Sůl mořská
muškátový květ Muškát květ sušený

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.