Nutriční hodnoty (Mandarinkový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 658 kJ / 3 504 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,81 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 29,13 g |
Tuky | 95,35 g |
– nasycené | 26,76 g |
– nenasycené | 63,80 g |
–– mononenasycené | 42,80 g |
–– polynenasycené | 21,00 g |
––– omega 3 | 1,58 g |
Vláknina | 8,46 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 557 mg |
Sůl | 1,89 g |
Sacharidy | 602,30 g |
– cukry | 342,00 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
125 g 125 g Hery | Margarín | 125 g |
125 g 125 g moučkového cukru | Cukr bílý | 125 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
1 ČL 1 ČL prášku do pečiva | Kypřící prášek | 10 g |
1/2 litru 1/2 litru mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
2 sáčky 2 sáčky vanilkového pudinku | Puding v prášku | 96 g |
180 g 180 g cukru krupice | Cukr bílý | 180 g |
3 3 zakysané smetany tučnější (cca 16% tuku) 1=180g - 200 g | Smetana kravská zakysaná 12% | |
1 1 polévková lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
2 plechovky 2 plechovky mandarinek (1=cca 320 g) | Mandarinka čerstvá | |
1 sáček 1 sáček červené želatiny rychle tuhnoucí | Želatina cukrářská | |
2 2 polévkové lžíce cukru krupice | Cukr bílý |