Nutriční hodnoty (Osso buco z mladého býčka s kořenovou zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 071 kJ / 256 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,59 g |
Tuky | 1,14 g |
– nasycené | 0,35 g |
– nenasycené | 0,62 g |
–– mononenasycené | 0,17 g |
–– polynenasycené | 0,45 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 19,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 222 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 28,89 g |
– cukry | 13,04 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 kg Osso buco mladého býčka (zadní lýtko s kostí) - rozdělené na 2 či 4 kusy | Hovězí kližka s kostí | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
hovězí vývar | Vývar hovězí | |
máslo | Máslo kravské | |
100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 kořenová petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
1/4 hlávky 1/4 hlávky květáku | Květák čerstvý | 175 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
libeček | Libeček čerstvý | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
případná jíška na zahuštění šťávy | Jíška máslová |