Nutriční hodnoty (Fazolky ze školky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 353 kJ / 1 996 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 72,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,50 g |
Tuky | 125,94 g |
– nasycené | 69,06 g |
– nenasycené | 45,09 g |
–– mononenasycené | 38,49 g |
–– polynenasycené | 6,60 g |
––– omega 3 | 0,83 g |
Vláknina | 21,95 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 4,17 g |
Sůl | 10,24 g |
Sacharidy | 117,67 g |
– cukry | 82,02 g |
––– laktóza | 53,82 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
4-5 lžic 4-5 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 45 g |
1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
400 g 400 g sterilovaných zelených fazolek | Fazolky čerstvé | 400 g |
4 lžíce 4 lžíce sterilovaného kopru (v sladkokyselém nálevu) | Kopr nať sterilovaná | |
1 lžíce 1 lžíce krupicového cukru (podle chuti) | Cukr bílý | 12 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce octa | Ocet lihový | 37.5 ml |
1 lžíce 1 lžíce Vegety (domácí nebo bez glutamátu) | Kořenící směs sypká | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
4 4 vejce vařená natvrdo | Vejce slepičí | 280 g |
brambory | Brambor zimní |