Nutriční hodnoty (Salát z mladých kedluben s nivovou zálivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 841 kJ / 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,68 g |
Tuky | 19,78 g |
– nasycené | 6,86 g |
– nenasycené | 12,14 g |
–– mononenasycené | 10,17 g |
–– polynenasycené | 1,98 g |
––– omega 3 | 0,09 g |
Vláknina | 32,40 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 279 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 84,27 g |
– cukry | 71,95 g |
––– laktóza | 2,85 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 6 mladých kedluben | Kedluben čerstvý | 1080 g |
3 3 v oleji naložená sušená rajčata | Dužina červeného rajčete sušená | |
pár pár oliv | Olivy čerstvé zralé | |
1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
3 lžíce 3 lžíce hrubě strouhaného plísňového sýru (Niva) | Niva 50% t. v s. | |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
nasekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |