Nutriční hodnoty (Staročeská bramborová omáčka s hříbky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 312 kJ / 1 509 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,61 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 40,00 g |
Tuky | 39,74 g |
– nasycené | 24,62 g |
– nenasycené | 13,56 g |
–– mononenasycené | 10,95 g |
–– polynenasycené | 2,61 g |
––– omega 3 | 0,43 g |
Vláknina | 56,56 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 117 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 216,59 g |
– cukry | 17,60 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
500 g 500 g hříbků (čerstvých nebo mražených) | Hřib čerstvý | 500 g |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
500 ml 500 ml vývaru | Vývar masový | 500 ml |
1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 špetka 1 špetka mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | |
1 špetka 1 špetka pepře | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
pažitka | Pažitka čerstvá |