Nutriční hodnoty (Květáková "kefírovka")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 970 kJ / 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 33,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,61 g |
Tuky | 21,73 g |
– nasycené | 6,93 g |
– nenasycené | 8,80 g |
–– mononenasycené | 6,34 g |
–– polynenasycené | 2,46 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 1,58 g |
Cholesterol | 593 mg |
Sodík | 750 mg |
Sůl | 1,83 g |
Sacharidy | 32,57 g |
– cukry | 21,04 g |
––– laktóza | 18,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/4 1/4 květáku i s košťálem | Květák čerstvý | |
1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
1 kostka 1 kostka zeleninového bujonu | Bujón zeleninový | 10 g |
1/2 litru 1/2 litru vody | Voda | 500 ml |
1/2 litru 1/2 litru kefíru | Kefír | 500 ml |
1 1 zarovnaná PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
cukr na dochucení | Cukr bílý | |
1 PL 1 PL sekaného kopru (kdo nemá rád, nedá) | Kopr nať čerstvý | 15 g |